Permukaan kuku kaki berbukit bukau

Assalamualaikum. Nak tanya ada tak mommies kat sini after bersalin permukaan kuku ibu jari kaki jadi tak sama rata smooth, berbukit. Yang I perasan masa mengandung dah start jadi sikit, after deliver baby dah 7 months sekarang makin teruk pulak tak sama surface kuku tu. Effect dari apa ye? Anyone?

1 Balas

Sebelum saya pregnant, kuku kaki saya rajin jadi berbukit bukau tu sebab pakai kasut ketat masa kerja. Maksudnya kasut tu selesa je, tapi macam terlalu rapat dengan kuku, atau kuku panjang. Efek dia bila kuku tumbuh, mesti berbukit. Sekarang pakai selipar je sebab dah tak kerja, okay je kuku 😁