sakit tulang punggung masa pregnant

assalamualaikum n hai... nak tanya ada tak yg macam saya? masa pregnant sakit tulang punggung? nak duduk tu Allah ja yg tau sakit macam mana...boleh duduk tas tilam or kusyen lembut ja...kalau duduk atas lantai ke tempat keras ke, mmg sakit sangat2...kadang jalan pun rasa sakit nya...saya baru 7w pregnant anak kedua...normal ke rasa macam ni sebab tak pernah rasa macam ni#pleasehelp

10 Balas

sy da 34minggu ni bru rasa skit kt tulang punggung ni..sikse btul rasa nya..xsbrlaa nk bslin..bole urut2..masa 7bln lbih sy dah urut dahh...elok je da xskit...ni jd balik..perut mkin besar agknye..

terima kasih semua...dah cuba minum susu, alhamdulillah berkurang walaupun still sakit2 lagi...dgn gastrik nya kalau salah makan...roti, betik, jambu pun tak bole makan sekarang ni

samalah Saya pun pregnant anak ke 2 dr first trimester smpailah skg 33w sakit tulang pungung😢duduk di kerusi tu x boleh terus bediri cepat2 boleh teriak rasanya sakit nya tu

same la.. saya ank ke3 nie baru sakit mcm nie.. masa pregnant dulu2 takde la smpai mcm nie.. kdg duk atas tilam pon takleh baring telentang.. kne mngiring je..

saya pegi urut...sedapjee badan rasa....mslh kejang2 kaki pon hilang terus...sblmni cmtulaa.sksa nk bgun duduk...hilang sakit..tp ni da sarat jd balik..sabar jelaa

Cuba sis minum susu dalam 2-3 cawan sehari..InsyaAllah okay kot..saya haritu ada sakit2,lepas tu minum susu banyak2 terus ok esoknya..

Yup normal. Sy pun tak boleh atas lantai lama2. Mmg kena duduk tempat lembut je 😁

Normal rasa x selesa kene duduk tnpat lembut

normal tu.. sy duduk beralas benda lembut..

normal