Bulu kemaluan

Assalamualaikum mums, nak tanya saya punya bulu kemaluan dah panjang then nak cukur tak sampai sebab terhalang dengan perut, saya suggest nak pakai cream veet, boleh ke? atau ada apa2 risiko dkt baby ke kalau pakai cream veet tu, now saya tgh pregnant, 31w.

41 Balas

Seingat sy veet tak boleh pakai dekat private part. Armpit dgn kaki boleh la tp xyah la pakai veet takut kulit x sesuai sbb awk x pernah pakai kan. So suggestion sy mintak husband cukurkan hehe

Kalau sy trim/gunting kasi halus jer tak cukur..letak cermin dkt bwh sambil cangkung..so kita tgk dari cermin je..nak soh suami takut dia salah gunting ghisau tergunting kulit pedihh wo😂🤣

2y ago

prefer gunting / wax bila perlu dari cukur. kalau cukur, kasar je rasa. 😅

sis jgn pakai veet, veet xleh pakai kt kmaluan but I've tried stupidly, kulit melecur sis.. jgnla cuba.. strictly no.. shave je caca marba dpn cermin sis, klu suami gelak suruh dia cukurkn..

Sya guna veet yg di box tulis 30% less chemical tu.. Sebab sya x tahan, bulu dah tebal panjang makin gatal pula.. Hati2 je tampal kawasan bawah tu letak di luaran2 saja, jgn terlalu dalam.

Beli set wax kt shopee je then buat sndri belajar dari hujung jari (google) cara2 sakit nye sekali je banding dgn cabut 1-1 ataupun klu mls pi je buat kt kedai bikini wax semoga bermanfaat

1) ambil cermin besar 2) duduk atas kerusi (pastikan cermin cover bahagian bawah) 3) cukur guna shaver biasa je (pastikan shaver baru) 4) jirus selalu dgn air utk lbh mudah / jelas.

waalaikumsalam. boleh minta tolong husband shavekan. Veet to tak boleh guna dkt private part. dkt kaki pun tgk condition kulit. ada jenis kulit sensitive akan rasa pedih2 n gatal.

try mintak suami tlong klau sis rase xblh nk tunduk insyallah suami akan faham …😇 sy bru 16weeks pun suami uruskan smua tu, sbb sy bdan besar dia tlong apa sy xmmpu 🥰

hahahahaha tabahlah ibu2. kadang rasa dah macam bersilat dalam toilet tu punye nak dpt posisi sng nak shave.terkangkang terbongkang sorang2. malu nk mntk tlg encik laki.😂

Sya pakai ni lagi senang sis. Tak payah pakai cermin pun dia sedut mcm vacuum tu tapi makesure bulus trim dulu baru senang sikit nak pakai sampai licin habis 🤣