Bersalin awal dari due date

Assalamualaikum ..mummy2 semua..doakan saya yer bersalin 4/9 ni ..3/9 ni dah kena serah diri sebab gdm on dc..Berdebar..nervous smua ada sepatutnya due 16/9 apakan daya baby nak keluar awal..ada tak mummy2 yang kena serah diri awal juga?yang due date sama.. Semoga urusan kita dipermudahkan..aamiin... #37minggu

11 Balas

Semoga dipermudahkan puan. Sy due 15/9 tapi perlu serah diri 31/8, gdm on metformin (ubt shj, bkn cucuk insulin).. Klu gdm on diet usually doc bg tepat 40w shj klu tak bersalin b4 40w baru induce, klu gdm on ubt atau insulin usually 37-38w di induce, tengok pada risiko si ibu juga Apa pun semoga dipermudahkan & selamat bersalin utk baby & puan ya, aamiin yra 🤲🏻 Baby atas 37w dah term (cukup bulan), jadi insha allah ok 🥰