Vaksin covid

Assalamualaikum mummy2. Sapa kat sini dah kene cucuk vaksin?? How's your experience? Okay tak?

17 Balas

waalaikumusalam saya baru lepas keguguran lepas tu sebulan datang period lama juga. saya vaksin pzizer tapi saya ada simptom lenguh dan demam yg boleh dikawal. dan saya tak tahu pun saya mengandung. dah 8w6hari. Jadi saya ambil dos1 dan dos 2 saya dah mengandung masa itu. Tapi jangan lupa Allah the best planner. Al quran sebaik baik pentunjuk. percaya pada Allah. Kun faya kun. rezeki akan hadir , bila kita dah bersedia. rezeki semua dah ditentukan masing2. jgn lupa Allah tu yang bagi kita Amanah. Siapa je x sedig bila kehilangan tapi. datangnya keindahan itu balik. doa kan kandungan saya selamat. amin

Waalaikumussalam, saya start vaksin 12w. Dh complete dos vaksin Pfizer. Skrg 18w. Tadi baru je scan, janin angkat tgn bila ayah dia dtg tgk. Sblm ayah dia dtg x angkat pun. Parameter scan overall janin normal dr ckp. Don't worry. Baby ok. If sis ada alahan dgn ubat kena bgtau doktor & minta pendapat mungkin ada vaksin yg lebih sesuai utk sis.

Alhamdulillah first dose 29w 1d.. and 2nd bru je 32w 1d.. Alhamdulillah kene dua² dose pn takde any side effect.. normal mcm biasa je just mengantuk je, And doc just sruh pantau gerak baby.. Alhamdulillah baby gerak okay.. Doakan sy selamat bersalin ye..😊due awal bln 11. Sy doakan mummy² semua sht and selamat bersalin..

dh completed vaccine and tkde side effect lpas vaccine😊. and hritu positive(dpt dri suami) but alhamdulillah tkde apa² pon sepanjang quarantine tu. sepanjang quarantine tu just selsema je. so dptkn vaccine cepat² tau mommies yg dh boleh vaccine tu. salah satu ikhtiar utk kita and baby kita😊

wsalam.. saya dah complete... 1st dose masa 15w... 2nd dose 18w... alhamdulillah ok... masa 1st dose tu sbnr nye sgt risau.. sbb rasa mcm awal sgt... tapi saya tawakkal je.. 2 hari sblm nk pi vaksin, sy scan dulu tgk keadaan baby... 2mggu lps vaksin checkup n scan lg... alhamdulillah semua ok...

Saya alhamdulillah cukup sudah 2 dos AZ. My second dose tu baby 8 weeks and alhamdulillah, side effect saya takde cuma tang kena cucuk tu lenguh sehari dua je. Scan baby pun at 10 weeks baby active. In syaa Allah, semua okay je 🥰

alhamdulillah saya dah dos ke 2... dos pertama dan ke 2 ni beza sikit tp tidak memudarat kan badan pun... cuma perlu banyak berehat lah dlm masa 14hari tu selepas vaksin... lepas tu badan kembali cergas mcm biasa.

Dos 1 & Dos 2 .. Hari pertama xda rasa apa2. Masok hari kedua automatik sakit d tpt ccuk n sakit sendi gitu jalaa.. 2,3hari hilang.. Sya Pfizer n msih myusu baby 😊

Waalaikumussalam. Saya ambil vaksin dos pertama masa mengandung 33w dan kedua selang 2 minggu. Alhamdulillah takde side effect kecuali rasa lebih penat dan lapar.

Waalaikumusalam sy da completed 2 dos..lenguh kat tgn ble first dose..second dose lenguh n gatai2 sket kat tempat suntik..tp skjp jela