Susu apa yang boleh naikkan Berat baby dalam kandungan ?

Assalamualaikum mummy semua, maaf nak bertanya. Susu apa yang bagus untuk naikkan berat badan baby dalam kandungan sebab baby dalam kandungan baru 788gram sahaja nak masuk 27weeks. Mummy bagi idea please. Start semalam 1 liter susu HL saya minum sehari

4 Balas

Sis ade gdm x.. Kalo cm sy, hb low, xde gdm sesuai dgn anmum.. Dri ank first sy mnum anmum.. Skrg preggy no3.. Bby pun xbesa mana.. Kluar pun 2.9kg n 2.8kg..

5y ago

alhmdulillah, setakat ini tiada lagi. cuma 3.12 ini kena minum air gula kali ke 2. risau jugak baby kecik

Makan kena seimbang....baby setiap 3jam serap zat dlm badan kita...so pastikan selang 2jam makan sikit(isi perut)

5y ago

Ya mmg anmum tinggi gula...bnyk susu prgnt luar sana selain anmum... Sya minum snow brand..

tak semestinya susu. makan nasi juga,carbs,protein.. susu minum pagi dan malam sebelum tidur.

5y ago

consult dengan doc .. ada ambil ubat tambahan lain tak selain folid acid kk?

Anmum..