Susu untuk naikkan berat badan baby

Hai mommy semua . Susu apa ye yang bagus untuk naikkan berat badan baby ?

2 Balas

Tak semua org yg suggest akan sama growth atau sesuai dgn anak awak. Susu awak kena try and error.. saya suka try yg murah dlu. Baby first saya dlu minum lactogen (cirit)Pastu tukar dugro(kahak) then tukar dutch baby baru serasi n berat naik. Yang second pulak, lactogen(cirit) dugro ok sesuai dgn dia. Lahir 2.92kg,sebulan 5.1kg. 2bulan 6.2kg Apa2 pun, awak cuba dlu dr murah ke mahal. Sbb nnti tak rasa membazir sgt kalau tak serasi

Dutch baby cepat baby naik berat tapi susu ni manis sikit and ade baby yg mnum susu ni jadi berkahak, mcm similac pon ok jugk tpi ade setengah baby jadi allergic. So far ank sye bf and topup dgn s26gold berak kencing dia normal and berat pon naik normal alhamdulillah tk lebih tk kurang. Tapi rmai kawan2 sye ckp enfalacA dgn frisolac okay juga untk naik kn berat ank. Tapi susu fm ni kne try and error tgok ank okay ke tk dgn susu tu.