Jantung laju

Assalamualaikum mummy . Saya harini checkup jantung laju siap kene monitor jantung . Esok kene amik darah untuk check tyroid . Doakan saya ya ibu2 semua . Siapa ade pengalaman jantung laju dan mcm mana nak bagi stabil ya? Terima kasih yg menjawab #ingintahu

8 Balas

Oh. Jantung laju masa pregnant tak pernah. Tapi kalau masa anak dara pernah la. Tapi cek saya tak ada tyroid pun. Mungkin sbb perasaan nervous je. Saya cuba kawal dgn cuba tenangkan diri dan tarik & hembus nafas berulang kali sampai rasa lega. Sekarang saya dah tak ada masalah jantung laju.

sy pernah jdi mcm sis..masa ngandung ank no 2..smpai kna tahan dkt wad seminggu kna pakai holter..dokter tkt sy ade sakit jantung.bila jmpa pakar dia kta bila ngandung sesetengah org memang jantung akan laju dn dada rasa berdebar..bila dpt keputusan alhamdulillah x ade pun sakit jantung..

Kalau pregnant mmg jantung laju.. Better g check jgk.. Sy bile pregnant Dr diagnosed ade masalah jantung.. Nnt ade appointment lg lps dh bersalin nk check tu sbb pregnant or mmg ade jantung...

sy mse 7bln hri tu kena jgk..jantung asyik laju je..siap buat eco ambil sampel darah 4 botol..tp result ok..mgkin pmbawakan..stiap kli checkup mmg jantung laju..skrg 37w+ mnunggu mse je..

3y ago

Saya pon sama setiap kali checkup pon nadi mesti 100 ke atas nurse tnya jugak ada rasa bedebar ke takut ke yalah sbb mengandung umur remaja tapi saya tak rasa apa apa pon , buat eco pon doctor ckp okay lepastu nurse ckp mungkin saya takut🤷🏻‍♀️

Sy pernah kena warded sbb bp naik dan nadi laju, cek tyroid, scan jantung alhamdulillah semua ok je.. mungkin neves sebenarnya.. doc pesan banyakkan minum air unt bg oksigen pd jantung.

sama lah sya pernah amik darah tyroid sebab jantung terlalu laju...tapi keputusan nya ok..mungkin sebab berdebar2 tu jntung jadi mkin laju...now sekrg dh 37minggu dh

3y ago

pernh selng 1hari selama 2minggu...tpi alhamdulilh semua ok...x pa bygkn berdoa dn set kt otk semuanya ok...😊

semoga dipermudahkan

saya 🙋