TIPS Elak koyak masa bersalin

Assalamualaikum mummies..boleh share tips nak elak koyak masa bersalin.. nk buat preparation. Masa anak sulung dulu agak dasyat jugak koyak. Masa anak kedua ok sbb study byk info dr kawan2 dgn baca artikel. Ni pregnant kali ke 3 rasa takut nak bersalin tu datang balik. Leh kumpul kt sini tak tips kot ada sapa2 pengalaman leh recall. Nk list down ?

2 Balas

Ms meneran tu jgn sekali2 angkat punggung....klu angkat punggung tu yg blh menyebabkn luka koyak bsr... Smg sgalanya baik2 aje buat sis n baby...

Tq sis ♥️