beli barang baby

Assalamualaikum moms smua saya mau tnyak kalau beli barangg baby newborn kandungan 7 bulann.. trlalu awal ka tuu ?? Tidak mengapa ? Sbb ada orng tua" cakap trlalu awal untuk d beli.. risauu saya, harii nii baby saya kurangg bergerak dlm perut..? saya takut nnti d sbbkan trlalu awal beli barang baby..

35 Balas

Xpa sis.. Beli awal xmemudaratkan.. Cuma perasaan tu jgn terlalu excited dan doa baik2.. Sbb stgh bila kita terlalu excited lain yg jadinya, org tua2 cuma pesan utk elak kjadian lain.. Apa pun think positive 😁😊

5y ago

Jga diri.. Semoga dpermudahkan urusan sis nanti ❤️

beli awal2 pun xpe...sy pun beli awal jd x rase sgt la duit keluar..beli sikit2...sis pkir positif je ye..kdg2 bby tdo, tu kurang bergerak...cuba mnum air kosong sejuk...gosok2 perut ckp ngn bby..

Nurse tmpt sy pesan 28w dh boleh standby barang dalam kereta.. org tua plak xbagi beli awal ..tp sy beli jgk sikit2 supaya xterasa sgt duit keluar..beli yg basic2 je dulu..

5y ago

Sama la.. mak sy tk kisah sgt.. tp mak mertua sy kalau boleh setiap hari dia nk ingt kn jgn beli brg baby.. 😅 kita plak yg stress.. tp tkpe la.. mampu dengar je la.. takkan nk lawan plak kan.. pendam je la.. takpon lepas kt suami 😂 benda bkn murah nk beli sekaligus.. karang ada yg tk ckup haa mula la kelam kabut dlm pantang.. bertambah stress nanti.. lebih baik prepare awal2..

Beli sikit2 setiap bulan. Nanti dah sarat tak larat nak jalan cari barang baby. Pedulikan orang lain cakap apa. Bukan diorang yang pregnant/lahirkan anak kita.

5y ago

Tuu laa sis saya beli memang ckit".. sbb blanja baby nii memang bnyak..

Fikir yg baik2 saja..doa yg baik2 smoga kita smua d beri perlindungan Allah swt.. Sy pn beli sikit2 dr 7bulan..excited first baby..😍skrg masuk 9bulan..😊😊

5y ago

Kann sis.. comel je tngok barangg baby.. Alhamdulillah dah beli ckit" tinggal bulan depan jak lagi belii keperluann lainn..

Better beli awal sis. Beli sikit2 so that xterasa sgt laju je duit tu keluar. Saya first baby aritu pun beli dr awal wpon msa tu belum tahu lagi gender baby 😅

5y ago

Eh sama la kite. Baby girl. Sy beli jugak pink2 tp ade jugak beli yg universal sbb rsau mcm sis la, kua jantina lain lak. Tp nseb la btol kua girl. Hehe. Tp kan baju saya xbeli byk sgt n byk beli yg besar sikit sbb risau baby keluar besar and pakai skjap je. Lgpun klo ade family/tetamu2 dtg, dorg pun suka hadiahkan baju. So baju baby pun jd byk 😄

Wslm.. Sy mula beli brg perut 7 bln. Dh xtelalu awl.. Kna bt persediaan dh.. Klu g check nurse akn pesan suh siapkn pakaian baby..

Better beli awal.. Yela kita bukan doa tapi rmai lahir xckup bulan.. At least sis da prepare barang2 hosptal.. Xpe sis.. Beli jee

7 bulan dah boleh mula beli brg baby sis. Nanti terasa betul kalau beli sekaligus 😅. Lagipun sis mesti dah tahu jantina baby kan.

5y ago

Aamiin trima kasihh sis.❤

Sy start 7 bulan Ni dh strt beli skit2..ingt barang baby murah ke..Mahal..okey la beli skit2 strt dri 7 bulan