Berat Bby Masa Lahir

brat bby semasa lahir untk skarang ni memang 2.5 ke atas ke.. klau bwah 2.5 kena tahan wad.. btul ke??

6 Balas

Bergantung pada usia kandungan dan tahap kesihatan baby. Macam saya bersalin 37 weeks, berat baby 2.4kg. Alhamdulillah everything was normal and baby's development/ weight was in track. Apa2 yang awak nak tahu terus discuss dengan doktor awak.

2w ago

@Mira, saya takde morning sickness sepanjang kehamilan. Alhamdulillah. Bersalin normal sebab dah turun tanda. Balik kerja terus pergi hospital. Bila check dah 4cm 🤭 Alhamdulillah. Plus saya ada GDM. Dah rancang dan minta advice dengan OBGYN nak bersalin normal. Nak elak C-sec. OBGYN advice saiz baby 2.5kg saya boleh bersalin normal. Atas 2.5kg high chance untuk C-sec sebab pelvic size saya kecil.

igt lahir ank kdua,berat 2.6kg je.nurse ckp kcik je bby sy tu..stgh hosp dy xnak ar berat cmtu..klau blh nk 2.8kg ke ats..skg dh 8thn dh bby sy tu ha,bsr dh pn.ap mslh ny klau bert bby comel je.bkn prmature.plik la..

anak sulung berat 2.95kg sebab gdm masa pregnant ni yg kedua tak tau la harap keluar kecil jer sebab gdm jugak ini lagi tiga bulan nak keluar.

2w ago

cuba mkan dulu sblum checkup.. mna thu naik.. sy punya brat badan mdah naik.. slalu pegi checkup xmkn apa2.. klau mkan mmang naik la.. prnah mlm tu pegi klinik swsta sbb ank slung skit telinga cuba timbang dkat sana brat 65jer.. esk pegi klinik sy mkn nasi n minum i tetiba jer naik 66.. checkup blan lpas 64jer.. naik 2kilo sdangkan mlm sy xmkan.. last mkn pum kul 7.. sy cuma bnyak minum i jer

fullterm 2.50kg keatas. klu preemie 1.80kg keatas.