Minum Susu

Assalamualaikum mommy... Ada tak mommy kat sini lama dah tak minum susu. Awal2 preggy dlu minum satu hari sekali. Sbb loya. Itu pon susu Dutch lady kotak. Sehari amik sekotak. Laaaa ni... Ada satu hari tu lupa nak beli.... Sampai la kesudah x beli2 smpai sekarang. Lama rasanya nya xminum susu. Bahaya pada baby x? Risau sebenarnya.... Masalahnya igt nk beli susu tu time subuh la, time hujan tgh lebat la, time kenderaan xdela. Ade je la halangan kalau time tgh igt nk beli tu. Ada jgk la 2 bln hampir xminum.... Ada pape effect x? Mommy boleh kongsi jawapan?

2 Balas

Sy pon sama awal2 minum dutch lady.. tp nurse ckp sbb air tu manis takut berat naik bnyk.. hahaha.. lepas tu ade lah minum susu utk preggy brapa kali jer pon.. ade 1 hari tu sakit perut lps minum susu.. terus malas nk minum dah.. hahaha..

waalaikumsalam.. kalau Pn ada ambil @ dapat suppliment kalsium dari klinik.. itu pun dah cukup sebenarnya.. x minum susu pun ok