PENDARAHAN(7WEEK)

Assalamu'alaikum , hi mommy2.. Hmm,, kerisauan melanda ni,, normal or tak orang preggy ni ada pendarahan,, semalam bangun pagi buang air tetiba ada darah mcm lendir but sikit jee,, pagi tadi pun ada lagi.. Hmmm semoga kandungan saya baik2 aja.. Moga Allah lindungi kandungan ni ..???

15 Balas

Saya spotting (coklat mcm darah lama) start dr week 5 sampai week 10 baru stop. Naik turun gh jugak nak cek sana sini dgn doktor pakar, and masa 8weeks buat buku pink dkt kkia, kna label high risk pregnancy dkt muka dpn buku (warna merah) gara2 spotting yg coklat2 tu. Dia x byk, mcm secalit je dkt panty liner. Tapi spotting tu memang konsisten hari2 ada sampai lah last week (10 weeks) dia berenti sendiri. Tapi doktor memg cakap bleeding/spotting masa pregnancy is not normal. Thats y saya kena label high risk. Huhu

5y ago

Ooyeke.. Tq

Waalaikumussalam...hi..semoga kandungan awak dlm keadaan baik... Sy suggest awak bt checkup setiap kali pendarahan...at least doc akan bekalkan ubat yg bersesuaian...sy masa mengandung anak ke2 kerap pendarahan...boleh kata tiap2 bln...wpun xda apa2, tp check jaa...supaya emosi kita tak terganggu. 😊

X normal kalau preggy ada bleeding....baik terus ke hospital @klinik...utk cek baby... mudahan x de apa2...cuma langkah2 berjaga2... semoga dipermudahkan semua... insyaallah...amin 🤗..

sis. kalau ade spotting (cecair warna coklat) ataupun bleeding (darah merah cair, merah darah segar, merah darah ikan) better g kecemasan berdekatan. bawak sekali buku pink.

Saya tgh alami sekarang.. Dia xmcm period kn,pantiliner sata pn xkena,7w jgk.. Da nk masuk 2mggu,da g scan kantung masih ada, doc bekal kn ubat kuat kn rahim suh makan..

Sama dr smlm sampai hari ni ade sikit2...smlm g emergency hospital dr scan baby ok heartbeat pun dah ada...risau sgt2 risau sbb before ni pernah gugur

Pegi hospital...nnti docter akan suruh bukak buku terus...sebb sy penah kene...sikit2 lme2 nnti lgi bnyk bhye...

Saya pun sama dr bagi injection and ubat kuat rahim. Sister pi jumpa dr everything akan ok

better terus ke hospital

hai mommy.. nk tye.. sy last period 17 june 2019.. tp 18 july 2019 hanya 1 hari tu je sy ada kluar drh.. tp x bnyk.. mcm setompok je.. lepas tu.. dlm 23hb sy buat test.. ada double line.. sy agak confius la.. bkali2 sy buat... mmg double line.. cme 27hb.. sy ada buat scan.. tp x nmpk lagi.. siapa penah jadi mcm sy.

5y ago

Tu darah tanda prgnent biasanya... x semua ibu akn kluar darah mcm tu... better prgi scan bila dah 8w, sbb awal2 mmg x nmpak lagi