Pecah air ketuban+darah

Assalamualaikum mommy2 semua..pagi td sy da pecah air ketuban+darah....jam540 masuk hospital..sampai skrg jam1230 x rasa sakit..normal ka?sakit manja2 kat ari2 n pggang ja..pastu baby rasa kurg gerak la...da mkn minum tp x gerak mcm biasa pun..risau jg ni..doa kan sy n baby dmudahkan urusan bsalin ya..tq..#1stBaby

9 Balas

Waalaikumussalam, rezeki tu tak rasa sakit. Nak kata normal, tak ramai Ibu2 yg tak rasa sakit. Nak kata tak normal pun bukan. Saya ada kenal beberapa ibu yg lepas air ketuban pecah pun tak rasa sakit. Mungkin rezeki dia Allah mudahkan dan tak rasa sakit contraction tu. Ttg pergerakan baby, cepat2 bagitau nurse. Semoga sis dipermudahkan urusan bersalin ye. Aamiin 🤲🏻😊

pengalaman sy turun darah saja, bukaan masuk 7-8cm baru mula betul2 sakit yg tak boleh nak bawak bincang dah 😂😂 bab baby kurang gerak bgtau dkt nurse or doctor bertugas

tq semua yg komen.. sy contraction jam430 gitu.. bsalin 730pm.. tq yg mdoakan sy masa tu.. smoga ibu2 yg nak bsalin dprmudahkan urusan bsalin ya.. Aamiin ya rabbal alamin

3y ago

da habis pantang pun.. anak da 4bln hehe

kepala die da masuk laluan tuh kalau terase sakit bahagian bawah . tak lame sikit kelua laa baby nyee . semoga dipermudahkan segalanya 😊

semoga Allah swt lindungi ank dlm kndugan kita smpai msa untuk brslin aamiin

bagitahu nurse rasa kurang pergerakan baby. semoga semuanya baik2 sahaja ya.

Macam saya lah. Mule2 je tak sakit. Lame2 nanti semua bende tak kene 😂

Baby kurang gerak sebab kepala dia dah kat bawah

Smga dipermudahkan semuanya sis!