" anak prematute "

" assalamu'alaikum mommy² semua ...nak tnya la sdikit pndpt mommy² semua.. Anak saya ni premature.. Lahir 1.24 kg. 31 weeks .....skrg dah 3.65kg... Nk tnya pasal susu formula apa yg sesuai untuk anak premature ni dn untuk naikkan berat bdn dia juga... Skrg ni guna dutch baby je berat naik je tkde drop pn tp lama sngat nak naikkan berat dia yg lebih ke ats sikit.. Nurse dah bising dah sbab berat dia tk naik bnyk sgt... Momy² semua boleh bagi cdgn tk... ?... Lagi satu susu bdn sye dah tkde lngsg hrpkn fomula shja ...tlong bntu sye ye... Trma kseh... ?♥

1 Balas

Mcm sy ank premature juge..tp fully bf... Sblm dischrge doc pakar suggestkn mkn ubt appeton growth utk bby naikkn berat bdn smpai umo setaun kena mkn multivitamin 😉✌alhmdulillah skrng bby umo 5bln berat dh 6kg.. hritu lahir 34minggu berat 2.1kg 😂

4y ago

Da cuba dah tp tkde jgak sis