Gelap sesetengah tempat di badan

Assalamualaikum mommy2 , ade tak mommy yang mcm saya .. saya dah 34week 6 days .. saya nak kata cerah tu boleh laa sikit , yang pelik time mengandung ni muka saya ja kulit asal lain semua perabih gelap , memang symptoms ke ? Ke pembawaan ?

3 Balas

normal puan , kita orang pregnant macam2 perubahan yang akan ada dalam badan atau sikap .. macam saya pregnant 2nd ni malas nak melawa , rimas nak simpan rambut panjang2 dan saya potong pendek macam lelaki 😅 pelik2 dan macam2 lagi apa2 pun bertabahlah yer demi melahirkan zuriat 🤭 hadap je lah

bila mengandung perubahan hormon tu berlaku. utk setgh mommy mmg akan ade perubahan warna kulit, escpecially bahagian ketiak, bahagian intim, kaki, leher,. nanti lps bersalin hilang la. jgn risau and jgn guna apa2 product yg memutih kan. bahaya dkt diri and kandungan.

Normal je, dulu makcik sy mengandung, leher naik hitam, ketiak dia pun. lepas beranak, hilang terus.