tnya pngalaman mommy smua

Assalamualaikum mommy smua.. Sy nk tnya,mommy smua Ada pngalaman x bby kerap berak msa dlm pntang..bby sy bru 23hri,5hri prtama slpas lahir je xberak2..slps 2 n hggalh ke hari ini..dia selalu berak2,kdg smpai 5-6kpg pmpers tukar..najisnya sket je cuma kerap..sy ksian tgk bontot nya smpai mlecet n merah2.. Sy dh prnah tnya doc,doc kata normal tp msa 2,bru hri ke 4 bby sy berak2... Masih normal lg ke ye? Mommy smua Ada pngalaman x?

2 Balas

Normal..lgi" klo full bf...susu ibu cpt hadam..pastikan basuh bontot bby dgn air bersih n mengalir,mcm dekat sinki/ pkai spray..elakkn lap dgn wet tissu sahaja ye,buatkn bontot bby melecet...beli nappy liner n lapik dlm pampers bby, nty bontot sntiasa kering n kurg melecet ..

4y ago

Wc sis..☺️ jgn letak bedak..mcm sy klo dh melecet sy letak sudocream sapu nipis je,pastu lapik nappy liner kt pampers...nty cepat baik...bby kecik nii mmg fragile,kite kena brpenat sikit