tnya pngalaman mommy smua

Assalamualaikum mommy smua.. Sy nk tnya,mommy smua Ada pngalaman x bby kerap berak msa dlm pntang..bby sy bru 23hri,5hri prtama slpas lahir je xberak2..slps 2 n hggalh ke hari ini..dia selalu berak2,kdg smpai 5-6kpg pmpers tukar..najisnya sket je cuma kerap..sy ksian tgk bontot nya smpai mlecet n merah2.. Sy dh prnah tnya doc,doc kata normal tp msa 2,bru hri ke 4 bby sy berak2... Masih normal lg ke ye? Mommy smua Ada pngalaman x?

2 Balas

Normal..lgi" klo full bf...susu ibu cpt hadam..pastikan basuh bontot bby dgn air bersih n mengalir,mcm dekat sinki/ pkai spray..elakkn lap dgn wet tissu sahaja ye,buatkn bontot bby melecet...beli nappy liner n lapik dlm pampers bby, nty bontot sntiasa kering n kurg melecet ..

4y ago

Wc sis..☺️ jgn letak bedak..mcm sy klo dh melecet sy letak sudocream sapu nipis je,pastu lapik nappy liner kt pampers...nty cepat baik...bby kecik nii mmg fragile,kite kena brpenat sikit

Normal sis..najis baby cuci ngan air mngalir kdang wep tissue buat kulit baby kering.. Klu bleh jgn pkai bedak kt area situ.

4y ago

Ye...ok..t.ksih sis🥰