Bagi baby makan

Assalamualaikum mommy smua.. Bleh tnye x mommy semua bgi bby makan brpe bulan?? Baby saya baru masuk 4bulan mertua saya bgi mkn bubur, saya rasa down Sgt.. ???

3 Balas

wsalam..ms umur 6 bulan.. kalau yg blh mkn awal tu biasa bila pakar peads yg bgtw blh ke tak.atas sebab2 tertntu..sbb mcm 4 bulan ni usus bby pun blm matang lg sbnrnya takut nnti bby alami usus bocor sbb usus bby ni take time nk blh menerima makanan dan utk di hadam.. mg dpmudahkan segalanya aamiin

awalnya .. baby biasa bole mkn 6bulan . kdg2 ade yg start 5bulan lebih tu pun doc yg bgi izin ye .. sbb awal sgt perut bby tk matang lagi risau nnti ade mslah apa2 .. lgipula kenapa perlu bagi baby 4bulan mkn ? susu kan jelah . susu setiap jam kalau dah dia lapar sgt ..

5mo ago

saya dduk ngn mertua sis... saya xnk masam muka dgn dia.. nk tegur serba Salah.. ???saya pernah tegur dia, dia ckap dduk dgn dia kena ikot cara dia.. ???

6 bulan . tapi ada baby 5bulan lebih dah boleh start mkn tngok kesediaan baby tu sendiri , boleh tanya doc juga . sya dah tnya dah iniler jawapan nye