Baby 4bulan boleh makan cereal tak Ada mommies yg bgi mkn cereal baby seawal 4bulan? TOLONG SHARE

Hai sy nk tnya anak sy 18hb ni masuk 4bulan dhh boleh ka nak bagi anak makan nestum baby..Anak sy berat tak naik sgt Tapi BMI dy okay jaa nurse ckp..org2 ckp bgi mkn nestum bgi naik berat dia sikit Ada tak mommies yg bagi anak makan nestum baby seawal 4bulan TOLONG SHARE TAU

4 Balas

jangn dengar cakap orang dan setahu saya baby umur 6bulan baru boleh bgi makan, 4bulan nak bgi makan nestum? aiyo nnti ape ape hal jadi dkt anak awk juga yang tangung bukan nya jiran, selagi BMI ank ok dn tde arahan daripada nurse/dokter jangn la buat mommies, usu baby belum matang nak terima makanan . baby berat ke tak janji dia sihat

maaf ya sy curious dan tak brp faham. bmi ank okay tp kenapa nk bg mkn? guideline 180hari @ 6 bulan diberi tu bersebab.. btw anak kurus or berisi bukan penentu sihat. bmi yg paling penting.

5mo ago

jiran tu jaga ank anak awk 24/7 ke? klu tak...ignore saja. itu pemikiran kebelakang nama dia. skrg ni semua info kat hujung jari, hatta dlm apps ni banyak artikel2 psl pemakanan bayi. ibu kena rajin baca, tak faham tanya dktr yg check anak, bukan org keliling yg tgk dgn mata kasar. kita ibu, kita yg tentukan apa yg terbaik utk anak. biarlah ank kita sihat dgn cara yg betul.

sama cm anak sy juga. 18hb ni da 4 bulan. anak susu bdn ke? sis just bg susu, depends ikut anak sis dan pastikan anak sis cukup tdr. insyallah berat bdn naik.

Brp berat naik? Klu bmi ok knp nk kne bg nestum😅😅😅