Baby 6bulan

Hi mommys.. nak tanya baby baru start makan bgi minum berapa kali sehari ye? Or mommy bgi minum stiap kli time bby mkn shj? Dan berapa banyak bby prlu minum air masak dlm shari ye? #firstmom ##bantusharing #ingintahu

3 Balas

bg masa makan tu je awal2 ni. kena ajar minum air 0 sbb nti 1y dah wajib minum byk.. mcm ada jadual mommy dh share tu mcm jgk makan, skrg bkn masa utk fokus makan tp fokus utk belajar cara makan. if anak tak makan pun mommy jgn stress lagipun susu masih sumber nutrisi utama dia.

4mo ago

Baik2 terima kasih

Bagi lepas makan. 6bulan purata dalam 2oz-4oz per day

4mo ago

Okay2 terima kasih ye

Boleh refer sini

4mo ago

Sama-sama