Sakit kulit gatal” biji berair

Assalamualaikum mommy” semua . Saya nk tanya anak saya kne biji2 berair then gatal2 sngat mula2 kat kaki dh bawak g pakar smua cuma skrng makin melarat ke badan dan tangan sye x thu mana betul pakar kata Dishidrosis. Smlm bawak lagi tmpat lain pakar jugak sbb mkin truk so dia kata scabies anak baru 2 month . First pakar ckp x berjangkit tpi i pn kne jugak jangkit anak bapak dia pn kena mohon bantuan mommy how ye ubat apa mujarab..

1 Balas

tu mcm kudis buta, dia keluar satu biji je tpi mmg rasa gatal kebas² dan terbakar, bila garu² dia beralih kat tmpat lain, cth garu kat jari kaki tengah, pastu tersentuh kat jari lain, pastu kat situ pulak dia naik, ada ubat cream kk sy lupa nama dia, mmg berkesan, sapu² pastu kalau nk garu, lepas garu kena basuh tangan klau x, dia akan naik lagi.. sbb sy dgn adik² dulu pun kena, perit betul update: kudis buta sy cari google namanya scabies