Usia kehamilan

Assalamualaikum mommy semua maaf ye nk bertanya 24 weeks tu klu ikutkan dah berapa bulan ye sbb byk sgd jawapan nya ada yg ckp masih 5 bulan dana da yg cakap dah 6 bulan😅 mohon perjelaskan ye sebab saya bru anak sulung🥰

3 Balas

Lagipun kalau nak ikut betul2 calendar, setiap bulan kan mcm 4minggu lebih beberapa hari mcm tu. Sbb tu la. Tapi kalau rajin kira, (bahagi 4) jadi 6 bulan la...Kalau malas kira just refer pengiraan bulan2 yg dah sedia ada tu, baru 5bulan lebih (Tgh otw nak cukup 6bulan)...google je pregnancy week. kalau kira je ikut minggu, dah xyah pening2 brapa bulan, kita pun senang duduk xda pikir2 😆

Ikut paling mudah, 6 bulan. Sebab pregnancy ni ikutkan dikira sampai 40 weeks = 10 bulan kan. Tapi sbb orang nak nak jugak cukupkan as 9 bulan, sebab tu ada certain weeks pun dikira dh masuk certain bulan.

24bahagi4=6bln

3y ago

Bahagi 4