SCAN 7WEEK

assalamualaikum hi mommy-ii , saye nak share dan tnye , saye pregnant 7week , smalam saye pergi scan untuk buat buku pink khamis nnti tp saye pergi scan kat klinik swasta , dokter ckp baby terlalu kecil dan tak nampak jelas , ni first baby dan saye taktau pape . Saye igt baby ok je sbb dokter takde ckp pape langsung . Harini saye pergi kerja , kawan kawan semua tnye mcmana scan smalam , saye ckp dokter cuma ckp baby kecil lg tak nmpk jelas , tp kawan kawan tnye dokter ada tunjuk tak mana jantung baby dan bagi dengar bunyi degupan jantung baby , saye jadi terkedu dan risau sgt sebab semalam mmg dokter takde ckp pape dan saye tak dgr pun bunyi jantung baby . Kenapa ye ? Saye risau sgt .

14 Balas

Sy start scan bby masa 9w sbb nk buat buku pink,time Tu mmg nmpk jantung bby walaupun Samar..dktr ckp klu dh 9w lbh senang nk scan sbb dh boleh nmpk lebih jelas..Bulan lps pun sy pergi scan sbb risau berat bdn sy naik byk sgt..dktr ckp senang je nk scan sbb perut sy jenis x tebal..😁😁 Lps raya Haji nanti pun plan nk buat full scan+5d pulak..harap bby sihat2 aje kat dlm Tu ye