Anak.

Assalamualaikum mommy boleh tak bgi tips atau makanan apa yg boleh banyak Kn air susu saya dari hari pertama bersalin air susu saya tak banyak sikit' ja kluar ##firstbaby #pleasehelp

14 Balas

sy mkn lobak putih, sawi putih, minum milo horlick nestum lepastu air masak banyakkk.. sy mmg tak tahan air masak biasa sy minum air sejuk coway je dlm pantang smpai skrg. lepastu mkn mknan favourite supaya ibu happy, bila happy lgi bnyak susu terhasil. ingat, jgn stress. stress ni one of milk killer. msa pump tu cuba cari bnda yg boleh buat ibu happy, tgk movie comedy ke sembang ngn anak ke apa apa je that makes you calm n happy ok 😊

saya 3 hari baru susu meriah perhatikan baby kerap kalau selalu nangis dia x kenyang so ikhtiar bagi susu formula dulu sambil ikhtiar pump susu ..rajin2 buat urutan lancarkan susu ada kat web..rajin2 jugak minum panas2 susu ka milo ka..boleh bantu banyakkan susu jangn blapar ya..supaya baby knygjangan guna bra y ada besi nanti susu x lancar

mom kene selalu pump..even pump angin pun takpe..yg penting ada ransangan kpd puting utk kluarkn susu..yg penting jgn stress2..enjoy the journey.. yakin mom mesti ada susu badan.. boleh follow dianz jugak..tgk cara dia handle bila mula2 takde susu kpd ada susu. yg penting mom kena happy okay🥰

2y ago

awk pergi farmasi..beritahu nk beli susu kmbing untuk tmbahkn susu bdn..sy minum susu kmbing ja susu bdan bnyk

Waalaikumussalam. Mommy pernah berurut tak? Kalau berurut kadang boleh mudah susu keluar. Tak pun minta suami urut belakang badan. Bahagian belikat. Cuba buat marmet. Kena keep cuba , kerapkan susu akan banyak susu nya ikut demand anak

sy pn mcm tu.. tp lepas minum susu wildan,, alhamdulillah dgn izin Allah.. susu sy meriah sungguh.. smpai bleh bengkak susu 😅

sikit pun xpe, sebab baby di awal jelahiran memang minum sikit. just keep menyusukan, jangan stress dan berhenti selalu.

Perbanyakkan lobak putih sis. Biasa org kelantan buat sayur air lobak putih masa dalam pantang. Insyaallah susu banyak

2y ago

baik baik terima kasih 🥰

buah betik mentah buat sup .. sy sblum ni air susu bnyk sgt2 smpikn bengkak susu sbb pam tk ikut waktu ..

sy bnyk mkn ikan..blh bulat2 kn isi ikan letak dalam tumis sawi..biskut Jacobs bulat..susu fernleaf or nespray

kena bagi anak menyusu kerap. supply n demand. boleh mkn kurma.

2y ago

baik terima kasih sis 🥰