Period Lewat 8 hari

Assalamualaikum mommies..ada tak kt sni merancang sdri ? mil kate x yah beli pil perancang bagai if anak masih full susu bdn..btw anak sy baru masuk 7m and dah start mkn pun..sy first period masa bln 16/8 hari tu..tp ada bersama suami ketika hari ovulasi 😅..21/09 test upt -ve but masa 10/09 tu ada kluar spotting kt sluar dlm..rasanya klu pakai panty pnuh kot..tp shari tu jee kena pastu esok dah xda..kluar spotting pun sbb letak anak bdri kat perut..tp mmg sllu laa area ari² tu rasa cramp and bdn asyik masuk angin jee.. mommies² ada pngalaman macam sy tak? sorry sy baru first mom so tak tau sgt 😅😅

3 Balas

pernah lewat sebulan tapi datang spotting tup2 nak period sebab saya pun fully bf baby juga nurse pun kata kalau fully bf susah nak lekat , kalau u jenis rancang pakai kondom elak hari ovulasi x de masalah macam saya tak rancang first mom juga 😁

Nasihat saya double triple protection sis. Saya pernah bersama luar waktu subur tp sangkut juga padahal hari2 refer calendar. Dan pakai kondom pun tak semestinya takkan pregnant tau. Company kondom sendiri dah disclaimer siap2 tak 100% effective

9mo ago

okay tq tq

Waalaikumsalam. Saya merancang sendiri 🙋🏻‍♀️Awak tahu kan maksud rancang sendiri tu macam mana? - Bersama di luar waktu subur - Pakai kondom

9mo ago

yupp tp sblm preggy anak first ni pna bsama msa hari ovulasi tp x sngkut pun..x silap anak first ni sngkut sbb bsama masa hri ovulasi + wktu subur suami.. tp apapun kna bhati² lpas ni..tq yaa 😊