KIRA PERGERAKKAN BABY

Assalamualaikum mommies , yg dah berpengalaman di usia kandungan ke berapa yer start Kira PERGERAKKAN baby dekat buku pink yer ? . Ke mengikut kk masing² Sebab usia kandungan saya kini 29w3d Masih belum catit pergerakan dekat buku pink . Mommies boleh sharing moga manfaat buat Sy Dan sahabat yang lain juga Terima kasih ❤️ #firstbaby

21 Balas

28w.. 2 kali pregnant, mcmtulah nurse Kk bgtau utk tick carta pergerakan bayi. ape2 pn ia terpulang pd keadaan kandungan baby n si ibu.. ade sesetgh perlu buat carta grakan awl ats nasihat doktor. tetapi selalunya sekiranya tiada ape2 mslh mmg 28w dh mule kira pergerakan bby 10grakan stiap hr. pengalamn sy sndiri mule kira grakan Dr pukul 9am -9pm.. tu nurse KK yg ttpkn..

terima kasih semua yg bagi maklumbalas yg positive, Masa sy 30w start Kira 😂 mgkin berbeza mgikut tmpt kot Alhamdulillah sy dh selamat bersalin bby first hri ni usia bby sy 31hari ❤️ semoga dipermudahkan urusan bakal ibu² yg sedang menanti Hari kelahiran , kena kuat semangat

sy start kira 27w... nti bgi thu jer nurse yg jaga awk.. ckap la bila bleh start kira prgerakkan bby.. mungkin nurse awk xingat kut... kdang2 diorang xingat

xigt lak masa week ke brapa kena catat...tp biasanya masa kita check up..nurse akan bgtau bila kena start kira... 😊

mgkin nurse KK lupa pasal carta gerak anak sbb selalu start kira 27 week..

Saya start kira 29. Dh boleh kira dah tu. Mungkin nurse lupa inform

Saya first pregy tu w32 baru start.... #Kk ketereh, kelantan

Sya 28weeks mula kira gerak baby skrang 30weeks sdh

7 bulan Biasa batuk2 start kira