Ruam

Assalamualaikum mommies.. Ubat/cream apa bagus untuk ruam baby macam ni? Cream yang pakai sebelum ni baik kejap lepas tu jadi balik. Makin banyak naik nampaknya. Kesian baby.

Ruam
37 Balas

Ruam tu exactly sama mcm baby sy 2 mggu lepas. Sy pakai krim ni kt baby tp sapu nipis2 je kt tmpt ruam tu. Alhamdulillah ruam dh hilang. Slain tu kalo masa panas2 mcm tgh hari pakaikan baju nipis je utk baby. Sbb ruam tu mudah naik kalo baby panas berpeluh

Pakai vaseline pun okay.. Sama macam anak sy jugak.. Tapi hritu ad mak cik yang mngurut sya ckap g amik daun melur try sapu kat kulit baby smpai air bunga melur tu keluar.. Saya pakai nutrimoist beli kat CNI.. Skejap jer dah nampak kurang

Sy sapu krim herbal blend. Free paraben. Mmg selamat utk baby. Dulu ank 1st guna krim farmasi tp my uncle pharmacist bgtau krim2 tu tajam n mostly ada steriod. Terus xpakai dh. Skrg mmg guna herbal blend je

Pakai ni. Anak saya pon dulu macam tu jugak naik ruam teruk sangat. Kalau pegang rasa kasar pada kulit die. N gatal gatal. After saya pakai produk ni. Alhamdulillah kulit makin cerah. Tak gatal n lembut.

dulu anak sy pun naik ruam mcm tu tp lg teruk la...then sy tuka sabun mandian kepada susu beras...baby Johnson's ade jual "rice milk"...smpi skrg anak sy pki sabun tu..kulit die x thn sabun lain...

Wasalam.. Sis cube balm najeehah yg wrna pink tu.. Skejap jer hilang.. Ruam lampin pom blh sapu.. Yg pnting produk dye mmg diruqyah.. Sis risik2 lar page fb hq dye.. Najah najeehah.. Rm15 jer 1 tu😍

4y ago

Sama2☺

Anak saya pun mcm ni, gi klinik doktor refer ke pakar kulit terus. Sbb kebanyakan ubat sapu utk sakit kulit ni ada steroid, perlu pemantauan doktor

Better pakai bedak je.. Sbb kalau pakai cream kat phrmcy tu. Cream tu ok tp dia bg nipis kulit bby. Sbb kbykn cream under steriod

Guna cream nie sis.. In sha Allah, sangat2 mmbntu.. Yg ada eczema pun bleh hlang.. Tp agak mahal sikit la..😅

4y ago

Baby sy gune ni..sgt2 recommended🤗🤗pegi klinik kanak2 pun xok.ok kejap je..mcm2 produk beli..gune krim rerama tu Alhamduliah kulit baby makin gebu..dan sy keep continued pakai mandian suu balm utk baby.sgt bagus2

Sapu tepung ubi.. buat mcm bedak area yang ada ruam tu.. in shaa Allah nanti okay la tu

4y ago

Ya btl tu dulu ank sy pun sy pakai ini jg.. Cpt baik.. Tp ank sy bkn kat muka dia kna.. Tp kat celah kangkang...