Keropok lekor

Hi assalamualaikum mommies. Sy pregnant 6 minggu. Sekarang sy hari2 mkn keropok lekor sebab tu je makanan yg sy boleh makan & tak muntah. Tapi sy risau boleh ke makan keropok lekor awal2 pregnant, sebab sy ada baca mknn proses blh mnyebabkn keguguran. Mohon pendapat semua ..

2 Balas

Waalaikumussalam, bagi saya boleh je sis. Saya pun makan keropok lekor masa pregnant. Sebelum ni saya tak pernah dengar lagi yg keropok lekor boleh buat keguguran. 🤔 Better sis tanya nurse masa check up di kk nanti ye. Semoga dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti sis. Aamiin 🤲🏻💕

4y ago

Ok TQ sis. Terime kasih utk doanye.. Semoga urusan sis pon dipermudahkan, Insyaallah amiin 😀

Baik kurangkan sis. Process food tak baik utk baby dan ibu. Cuba makan buah-buahan.

4y ago

Ok tq sis. Sy try kurangkan. Sebelum ni memang sy mkn buah je sis sampai dah tak boleh makan 😅