Keropok lekor

Pregnant 5 week boleh makan keropok lekor tak ?

17 Balas

Boleh sis, selagi lalu nak makan, hehe, saya teringin jugak, tapi sejak prgannt ni ikan x boleh tngk lgsung, jdi muntahh bau pun tak boleh, nk jdikan cerita, dh teringin hsbnd beli la, bnyak pulak tu, sya punya teringin nak yg ganu tak nak yg biasa nk sos siap🤣, nasib kak ipar duk sana blik boleh kirim, bila dah beli tu, ha strt la mngoreng, yg bestnya hsbnd gorengkan sbb tak tahan bau dia, dah tu boleh lak makan, tapi lepas tu dia punya muntahh lahai, rasa mcm lemah bdn, bukan sekali dua muntah kdg 5 kali ke 6 kali skli muntah kalau makan keropok lekor. Makan je sis selagi lalu and tidak memudaratkan kandungan🤭

bole je makan tapi berpada2 . sy dulu lepas hilang alahan habis melantak mcm2 sampai x ingat berat badan naik. bila berklinik cek kencing gula dlm kencing tu tinggi tp darah ok. dr suruh minum air gula masa kndungan 5 bulan hri tu. alhamdulillah nasib xde apa2 cuma dokter suruh kawal makan n berat badan takut nanti Gdm.

Takda kajian scientific yang menyatakan ketika pregnant atau fasa berpantang tak boleh makan ini dan itu, KECUALI you ada allergy pada makanan tu. Be happy, be positive. Rujuk doctor instead of dengar cakap-cakap orang ♥️

Boleh je sis cuma masa saya pregnant ada gdm dulu dietitian bagi makan seketul je sebab ada tepung, cicah pulak sos. Boleh spike gula. Itu pengalaman saya la 🤣 makan berpada pada

sye mkn mcm2 mse pregnant gdm on insulin lagi . alhamdulillah . selamat lahirkan baby 3.97kg czer .hahaha . biase laa risiko gdm .baby akan besar .klau risau..jgn mkn . diet betul2

Boleh sis. Semua makanan boleh makan selagi sis takde alahan untuk makanan tu. Cuma, apa apa je yang makan, semua kena berpada pada, and kena seimbang.

sy prgnt no 2 ni ngidam nk mkn kropok lekor..dpt plk kropok lekor ganu mmg sedap la hihi sy mkn 10 ketul🤣 alhamdulillah skng almost 29w..

makan je lahhhhh apa yg takut sgt 🤣😅 dalam apps ada senarai apa yg boleh & tak boleh makan so boleh refer

knp x blh mkn? blh je awak.. pregnant la kena mkn mcm².. tp berpada².. biasa yg tajam² je jgn mkn..

Tiada masalah pun nak makan sis, yang penting jangan makan benda tak masak (raw)