BERAT BABY 28 WEEKS

Assalamualaikum mommies. Sy nak tanya berat baby dlm kandungan 1290g masa 28weeks. Ada ka mommies yg tiada gdm tp berat baby sama mcm ni?

19 Balas

Sama saya 28weeks 1.2kg.. takde gdm. Doc kata normal 🫶🏻

1y ago

Kdg kdg makan dah jaga pun boleh sangkut gdm sbb hormon mngandung ni lain2.. tp kita usaha je.. doc sarankan saya kena jaga karbohidrat dalam satu hari.. and kena jaga makan yg manis.. boleh makan tp kena banyak minum air putih tau.. apa apa pun semoga urusan sis dipermudahkan dan tak sangkut tau, positive je selalu ! ❤️