risau

assalamualaikum mommies semua harap semua ny dlm keadaan sihat walafiat..ni nak tnya sya tgh prggy 23 weeks tp smlm scan doc ckp kandungan mcm 25weeks.. sy risau baby dlm perut besar...ada tips x tuk maintain ny berat baby dlm kandungan

risau
31 Balas

Kalau beza xjauh xde apa yg perlu dirisaukan sgt.. tp sbg langkah berjaga jaga kawal pengambilan gula la..

Klu date dari mula scan tu betul, tapinklu dah lompat mgkn size baby jugak la.. Makan suku2 separuh la sis..

Sy pnh mcm nie msa 23w baby besar tp bla da msuk 30w ke atas elok je saizny..dh brsalin baby 3.26kg masa 39w..

4y ago

Kdg bla doc yg scan lain2 mmg lari berat dia..sbb berat nie andaian je..sy pnh mngu 37w doc lain scan 3.0kg, mngu dpn doc lain scan 2.7kg..tue pelik je..bla kluar lain..

Ok je kot. sama mcm sy . Nurse scan kaki siap ckp besar kaki bby 😂😂 Now dh 30weeks dh 1.6kg ..

Sama dgn saya..bila scan baby berat awal 2 minggu..hari khamis ni kena jumpe doktor pakar..😅

Itu x da apa sis, sbab scan x 100%betoi, janji baby sehat , x kurang apa,,cukop dah

Salah kita last period kot .🤭🤭 tp apa2 pun jaga pemakanan.

eat more healthy food. dont take too much sweets ya mommy

Btul... Jgn risau.....keturunn bdn bsr2 mty la ank ikut

Masalah mcm sy.. skrg tgh control mkn je..