Baby kecil dalam kandungan

Scan tadi 36 weeks berat baby 2.3 kg saja, doc ckp kecil dari usia kandungan. Siapa tahu mcmna cara nak naikan berat baby dlm perut kita ni??

1 Balas

Ibu kalau x allergic dgn susu lembu ataupun recommended pregnancy milk, boleh minum ya. Kalau x boleh minum susu langsung, then makan ubat calcium. Setiap 2-3 jam, makan sikit2, makan buah-buahan, sayur-sayuran and healthy carbs. Please dptkan rehat/tidur yg secukupnya. Jgn stress all the time ya☺️.

2y ago

Kalau boleh minum susu, better minum otherwise ubat calcium (Obical). For me, my pakar OG nasihat boleh makan Obical (calcium). Lepas bersalin pun boleh continue makan Obical.