Baby tak berak 2-3 hari

Assalamualaikum mommies. saya nak tanya la. anak saya fully fm, sekarang 3 bulan. normal ke jika tak berak 2-3 hari?

2 Balas

Waalaikumussalam Puan, cek perut samada keras dan pantau suhu juha ya. Anak fully fm selalunya berak tiap2 hari. Rajinkan urut ILU pada perut anak dan senam kayuh kaki anak ya.

klau mnum full susu formula kne berak tiap2 hari. klau campur ebm ngn fm normal smpai 3 hari. melainkan tekan perut die keras melening tu kne g cek