Masih muntah bila makan ubat zincofer, sakit2 belakang

Assalamualaikum / Hi mommies. Saya dah masuk 21weeks pregnant. Tapi saya masih alami muntah lagi2 bila lepas makan ubat zincofer. Ini merupakan kali kedua saya mengandung. Masa 1st mengandung, masuk 2nd trimester saya dah boleh buat kerja seperti biasa. Tapi tidak bagi kandungan kali ni. Badan saya sakit2 walaupun dalam keadaan baring. Apa yang saya boleh lakukan untuk mengurangkan sakit belakang ni ye. Terima kasih.

1 Balas

Puan..cuba ambik zink dgn fresh oren.. Kalau air suam maybe rasa kuat zink tu.. Setiap kali mengandung,memg x sama antara symptom pregnant.. Ada ok jer..ada yg kuat alahan.. Pengalaman bersalin pun lain antara baby2 puan nanti.. Cuba masa tido..puan support bdn puan dgn bantal..kalau mengiring letak kan bantal.. Tukar sandal yg rata.. Dan kalau kandungan makin berat .. beli la support baby di pinggang utk kurangkan rasa beban di akhir 3rd trimester.