8week 6day

assalamualaikum mommies,, nak tanya ada tak yang dah nak masuk 9week tapi still nampak kantung kosong macam ni je.. doktor ada ckp boleh jadi berlakunya miscarriage.. saya dah mula risau.. ada tak mommy² yang dekat sini pernah lalui macam ni.. apa tindakan mommy semua.. perlu ke jumpa dr pakar.. saya dah mula risau dengan kandungan saya.. boleh mommy² tolong saya 🥺😢

8week 6day
8 Balas

Saya penah kene macm ni mngandung kantung sahaja janin tiada (blighted ovum) 2 kali sye kne... dr awal pregnant smpi 11 or 12 week baru kluar... scan seminggu skli ttp sme x nampak janin.... saya just boleh cdgkan buat scan bawah sis in sya allah kalau ada allah akn tunjuk kan jgk.... sis doa bnyk2 harap2 ad ye... selebihnye kite hanya mmpu berserah pada dye..... saya doakan sis n bby baik2 shja... slagy tiada tnda bleeding sis doa je ok sis...in sya allah...

7mo ago

ikut tarikh sis..kantung saje besar tapi xde janin nye..

Ikutkn 8w keatas tu biasanya akn nmpk la,tnggu repeat scan lgi 2w..klu mmg 0, betol lh tu apa yg Dr ckp..Sis doa bnyk2 semoga ada keajaiban berlaku.,ade jgk tbce situasi mcm sis.,dlm 10-11w bru la janin tu nmpak elok..Serahkn pd Allah..stress tu mmg stress bila Dr diagnosed miscarriage.,sy pernh dlm situasi sis tp kes ln..selebihnya redha, Insha Allah ade rezeki ln nnti

7mo ago

saya harap sangat ada keajaiban yang akan berlaku nanti.. amin amin.. tq sis

sy dh 10 minggu sis, scan kat perut pun still tak nampak lg. nampak kantung aje. pernah buat tvs masa 7 minggu mcm tu, ada je heartbeat.

sy pna kne MCM ni...tp sy minta scan bawah...camera kat bwah... alhamdulillah ade janin baby sy...Mase tu scan biase MMG nmpak kantung jee...

7mo ago

insyaallah klo ade degupan jantung insyaAllah XD pape...sy mse cek bwah da 10weeks awak

Sis ada apa apa spotting atau bleeding ? Biasanya kalau kantung kosong,slowly akan ada spotting and alahan berkurang

7mo ago

spotting dan bleeding pun xde sis

Sis repeat scan dekat klinik yg sama ke? Ikhtiar kalini mungkin sis perlu mintak tvs scan di klinik yg lain

7mo ago

Sebab saya pun mcm sis. Sekali scan dia cakap kantung tak cantik. Lagi 2 minggu saya pergi scan klinik lain mintak tvs scan alhamdulillah okay je

mintak scan tvs awak, lagi jelas. selalunya 8w dah nampak janin. doa banyak banyak inshaallah ada tu.

7mo ago

saya dah scan dari bawah sis.. tapi tu jgk result yg dr bagi.. sedih saya.. saya mula risau

Pernah tjdi sis dkt ipar saya ... tp 11w scan bru nmpk jnin

7mo ago

Doc bg msa 2mnggu untk repeat scan smula .. alhamdulillah nmpk ...