9week 3day

assalamualaikum mommies semua.. saya ada buat scan baru2 ni, nampak kantung saje.. tak nampak janin.. dr kata boleh jadi berlaku miscarriage.. dr dah refer saya ke pakar.. saya dah pergi pakar.. bila scan dekat pakar pun memang baru nampak kantung saje.. tapi pakar suruh saya buka buku pink.. ada ke yg berlaku mcm saya.. baru nmpk kantung tapi dah boleh bukak buku pink.. jadinye ada kemungkinan jugak ke boleh. erlaku miscarriage kalau dah bukak buku pink pun.. boleh tolong saya.. saya anak first jadi byk bnde saya tak tahu.. ?? bantu saya mommies..

3 Balas

mungkin awak ovulasi lambat jadi usia kandungan sebenarnya bukan 9 minggu. sebab tu pakar suruh buka je buku pink dulu. sebab masih ada peluang untuk nampak kantung tu berisi. selalunya macam ni doktor akan bagi masa 2 minggu, nanti scan semula untuk tengok ada progress tak. kalau betul mc pun, 2 minggu tu masa untuk janin tu jatuh sendiri. kalau lepas 2 minggu belum ada bleeding, jumpa doktor semula untuk repeat scan. moga yg baik2 je sis 🌹

7mo ago

ameen. moga Allah jaga 💜

possible je. buka jela dulu. tengok progress mcm mana nanti. kantung membesar tak? mcm Sy kantung tak membesar, size 7w tang tuuu je. last2 tunggu dia turun sendiri

7mo ago

InshaAllah baik2 je. positive je okay

hi mommies .. sama dgn saya .. scan bby tak nmpk tp nmpak kantong jer ..

6mo ago

dctr time tu tak bnyk ckp jga sis .. yg dia bgthu baby sya kecil tht why time scan tak nmpk ... lpstu bby sya msih 8mnggu bkn 11-12 mnggu tu