Gangguan Hormon

Assalamu'alaikum, mommies.. Nak tanya.. Ada ke yg pernah experience macam saya.. Saya mengalami menses tak teratur sejak Januari tahun ni.. Yg mana selepas keguguran tahun lepas, saya tetap mempunyai mens cycle yg teratur sehingga lah Januari lepas.. Kadang sampai dua bulan tak mens.. Kadang mens tapi tak banyak dan brownish pink2x jugak.. Kadang liner bersih tapi bila kencing, lepas basuh ada spotting.. Dah bawa jumpa Doctor, katanya hormon tak stabil dan kena bagi folic acid sebab saya iyakan bila Doctor tanya sedang trying ke.. Sebetulnya saya sangat risau dengan keadaan saya sekarang ni.. Kalau ada mommies yang pernah mengalami situasi saya, tolong lah bantu saya.. Terima kasih..

1 Balas

Ia saya pun dulu sama sis.. lpas miscarriage semua dah change.. bila jumpa dr , dia kata hormone problem.. skrg saya control food buat exercise regulan.. last 3 bulan ni period pun ok sis .. try change your life style sikit

5y ago

Control food maksudnya kena diet ye sis?