Tertanya tanya

Assalamualaikum mommies ..nak tanya 16weeeks baby dah pandai gerak ke ?ptg tadi mcm ada benda gerak² kat perut ..satu lagi ..dah pandai mngeras ke baby 16weeks ?tengkiu in adv mommiess .. first mom so mcm trtanya²😅

7 Balas

sya pregnant ank kedua skrng.. 16week jugk ni.. sya tak prasan pula klau ada gerak2 😂 tapi dri 14week mmg kerap mngeras .. bila mngeras tu je lh sya prasan sbb mcm bukit kecil 🤭🤭sblah kanan je slalu wlaupn sya tdur mngiring ke Kiri je 😅😂

2y ago

sya pun tak pasti lgi normal ke tak tpi nurse pernh tanya jugk ada mngeras atau tak,,ada je sya jwab .. tak pula nurse ckp apa2 .. jdi rsa nya normal lh 🤭🤭

Boleh rasa awak. Saya baru 16w, tp dari 15 w da boleh rasa gerak, tendang tp xkuat sgt. Tanya doc tadi, dia ckp seawal 15w mmg boleh rasa..semoga baby kita semua membesar dgn sihat insya allah❤️

2y ago

sama lh ..15weeks dah rasa cm geli² dah ..dah msuk 16weeks ni dah rasa betul² dah hehe ...Aamiin ..smoga dpermudahkn urusan kita hingga bersalin nnti

sy ank kedua ni awal, masuk 12week truss dpt rsa gerakkan haluss dia smpai la skrng ni 17week 3day, dlam sminggu adalah la 3 4 kali..

2y ago

Alhamdulillah ..gang januari 2023 lah kite sis haha ..baby sy pagi dia tak gerak sngt ..dah ptg² ke mlm ke bru dia gerak ...letak tngan kat perut dia tanak gerak pulak ..excited sbb baby first ..dia gerak sikit pun dah mnjerit pnggil suami🤣

salam, boleh tahu rasa gerakan tu macam mana? saya masih confuseee. klau mengeras mcm cramp tapi sekejap je tu mksdnya apa ya?

2y ago

sy pun tak tau cam mna nak ckp😅dia gerak tu mcm ada benda dlm perut😂mngeras tu perut rasa tegang je kut ..kite tekan perut pun keras cam batu ..sy rasa lah ..sbb sy pun tak pasti tu mgeras ke apa😅

Ada yg boleh merasai seawal tu.. Saya yakin gerakan bayi pada minggu 24. Sebelum tu keliru angin ke gerakan bayi. 😁

2y ago

masih keliru sbenarnya ..tpi dah bnyak kali dah rasa gerak² dlm perut ..15weeks haritu dah rasa dah ..tpi tak obvious lh😅

kalau anak first 20weeks ke dah boleh rasa , kalau ank second 15 weeks dh rasa dh 😊

2y ago

ye ke ..sy anak first ..tpi mmg dah rasa dia tendang² ..tpi tak kerap lah😅

Saya pun rasa 16 minggu. Tapi tak kuat sangat. Tak sabar nak buat detailed scan

2y ago

betul ..dia tak kuat sngat ..sy msa tu mncangkung so mmg rasa sangat baby bgerak hehe ..