Kk @ klinik swasta?

Assalamualaikum mommies 🥰 hrini sy 9w2d.. sy nk tny mne lbh baik klinik kesihatan krjaan @ klinik swasta? Sy dh bukak buku pink klinik swasta. Perlu ke buat app lg d kk? Dan yg mne lbih elok? Dan lbh details? #1stpreganancy

23 Balas

Dua2 pun ok tapi sebaiknya buat kat kk lagi2 yg first pregnancy. Dari segi kos, lagi murah la berbanding swasta. Dari segi teknikal, ikut pd tempat kk jugak, ada yg detail, ada yg biasa je. Kebanyakan mesin kat swasta lagi up to date dari di kk. Kadang2 kk pun pakai result yg dari swasta. Bezanya kalau di kk, diorang lebih concern dgn ibu mengandung. Mana2 pesakit yg dirasakan perlu berjumpa pakar, diorang akan terus buat surat rujukan ke hospital. Ikut pd kemampuan puan kalau nak follow up di klinik swasta sahaja. Sy pregnant 2x, dua2 sy follow up di kk dan klinik pakar di hospital swasta. Sy follow up di hospital swasta sampai kandungan 6 bulan then sy stop dan teruskan di kk je. Ada servis di swasta yg x ada di kk dan kena buat di swasta. Sy lebih concern dgn kandungan sy dari fikirkan duit yg nak kena keluar utk check up baby sebab tu sy sanggup follow up dua2 tempat.