Kk @ klinik swasta?

Assalamualaikum mommies 🥰 hrini sy 9w2d.. sy nk tny mne lbh baik klinik kesihatan krjaan @ klinik swasta? Sy dh bukak buku pink klinik swasta. Perlu ke buat app lg d kk? Dan yg mne lbih elok? Dan lbh details? #1stpreganancy

23 Balas

kk is the most detail. mmg dorg jarang scan unless ibu mengadu ada masalah. tapi their tests are most accurate. for first pregnancy disarankan buka di kk..sbb kita tak tahu masalah dlmn diri kita. if whole pregnancy were normal, next pregnancy boleh checkup di swasta. but kena pastikan checkup swasta sama detail mcm kk sbb if next pregnancy ada komplikasi, swasta akn minta rujuk di kk semula.

12mo ago

Ya, setuju dgn iera, KK akan Refer ke hospital PAC utk pemeriksaan canggih dan lg ramai pakar. Klu kita ada spotting pun, KK minta ke PAC. So, sama canggih mesin scan di swasta dan hospital kerajaan. Asalkan hospital tu u mmg diiktiraf hospital terbaik utk Ibu anak mcm htj dll.