EPIDURAL PAINKILLER

Assalamualaikum mommies and bakal mommies ❤️❤️❤️ Nak tanya siapa yang ada pengalaman mengurangkan sakit bersalin dengan cara cucuk epidural di belakang? Adakah ia membuatkan proses bersalin lebih lama dan memerlukan bantuan alatan forceps atau vacuum untuk bersalin?

1 Balas

sy mmg plan ambik epidural masa deliver bulan 6 lps. beranak normal. 24j contraction, tp x sakit sgt contraction tu. gunting je sis, x vakum & x forceps pun. sebab hosp bius x penuh, akan rasa contraction tu supaya tahu waktu bila nak teran.