Baru miscarriage Dan test Cek uht +ve

Assalamualaikum mami2.. Saya nak Tanya, sya bru miscarriage 2weeks n tdi try Cek upt n keputusan tu positif.. Jadi d sni Sy nak Tanya knpa blh jadi mcm tu ya mami.. Tq mami semua..

4 Balas

Normal awak. Selepas gugur, hcg mengambil masa untuk turun kepada paras yang normal. Proses ni mengambil masa dalam 4-6 minggu bergantung pada usia kandungan sewaktu gugur.

1y ago

Yup

Hormon mengandung ambil masa utk hilang dlm badan, so normal la bila dah gugur kalau cek upt akan dpt double line..

1y ago

Sekitar 4-6 minggu untuk kembali normal

Normal proses.. hormon hcg dia xhilang mendadak.. akan ambik masa..

Saya taun lalu lepas gugur pun akan positive even dah sebulan

1y ago

Ya ka sis.. Sbb baru first time ni sya miscarriage