baby tidur lewat

Assalamualaikum, sy nak tanya la . Mcm mana nak ajar bby ye supaya tidur mlm awal. Anak sy tiap mlm pukul 1 2 pg baru tido. Nak kata puas tido siang tkjugak, sbb Siang tido ke tak tido ke mlm mmg tido lambat. ??

4 Balas

cuba bam tasneem sleep time tu..saya dh guna dkt anak saya dari umur 2 bulan lagi.. alhamdulillah berkesan..pkoi 9 10 tdo dh.. kdg ada jgk 11 12 tpi jrng sgt la selalu 9 10..tdo pn lena elok.. pkoi 1 2 baru trjaga mntk susu..kdg pkoi 3 4 bru trjaga nk susu.. sis cuba la bam tu mna tau serasi dgn anak

kalo nk baby tdo awal... sis cuba tutup tv ..lampu semua..ltak dia dlm bilik..main dgn dia...smbil2 tu buka zikir... dlm app ni ada zikir....nnti pelan2 dia akn mngantuk... jgn tgl dia..layan je dia.. inshaallah dia tidur nnti....

Sama ..mcm my baby..kol 12 ke atas Baru tido..huh

sama ngan sy..anak akak skrg tido da oke ke?