Menyusu badan

Assalamualaikum macam mana ye nak ajar anak menyusu badan , bila bagi menyusu badan mesti dia nangis kuat , nak cakap x dapat puting tu , dapat je cuma dia malas nak kepat , mak mentua ajar anak menyusu botol , stress saya sebab x dapat nak bagi anak menyusu badan 😭, ada tips apa apa tak untuk nak ajar anak menyusu badan?

1 Balas

Cuba cek anak ada tongue tie tak? Sempat lg consult dgn konsultan penyusuan bertauliah utk belajar penyusuan yg betul. Elakkan scammer. Follow group penyusuan/IG . banyakkan bonding skin to skin dgn anak dlm bilik , tutup pintu, buka bra, peluk anak di payudara.

2y ago

🌻