Selsema hidung

Assalamualaikum macam mana nak buat baby newborn baru 12 hari dah selsema macam mana nak hilang kan risau saya takut dia x boleh nafas?

2 Balas

Bayi bawah 2 tahun, kalau ada tanda-tanda demam, batuk, selsema cepat-cepat bawa ke klinik atau hospital. Takut jangkitan kuman pada paru-paru (pneumonia). Kalau ada sterimar boleh spray pada hidung bayi dan buat suction pakai nasal aspirator.

baby baru 12 hari kecik lagi tu better bawa pergi klinik atau hospital