Baby selesema

Baby saya baru 12 hari, tapi bunyi nafas macam selsema. Ada tak tips untuk hilangkan selsema untuk newborn😥 kalau pergi klinik doktor akan buat apa?

3 Balas

Setuju dgn cadangan mommies semua, better refer to PAED kalau mommy risau. Just nk kongsi pengalaman juga, baby saya 19 hari. Hidung dia bunyi mcm tersumbat & mmg dia nmpk sgt uncomfortable. Paed sy prescribed nasal spray (Sterimar) utk pancit dlm hidung utk clearkan blocked nose tu. Kalau jenis selsema hidung berair yg teruk, dr akan pakai sejenis nasal aspirator utk sedut hingus cair keluar. Dua2 method tak painful utk baby ya. Utk cepat baik, continue bagi baby susu esp breastmilk sbb tu boleh bantu kuatkn sistem imun baby. Semoga baby mommy cepat sembuh ya🥰

anak sy pun sama sis bunyi mcm tu. normal. sy siap suruh doc check dada dia dgr ada kahak ke tak, tp xde pun. sy search memg bby ada bunyi2 mcm tu dan akan hilang sndri.

2mo ago

Terima kasih lega hati baca ni🥰

Tapi tak selsema , kan?

2mo ago

Setahu saya baby newborn saluran pernafasannya kecil lg.. So normal. Apapun, puan buat pemeriksaan anak dgn doktor ya. Lagi bagus.