Kapsul zincofer

Assalamualaikum, Klinik Kesihatan bagi saya ubat ni untuk makan setiap hari tp memandangkan rasanya macam zinc bila sendawa dan saya amalkan 2hari 1kali makan. Tapi bila kandungan masuk 19minggu dan bila saya makan waktu pagi (perut kosong, arahan doc) dan saya muntah. Jadi persoalan saya ubat jenis apa yang boleh menggantikan Zincofer ni? Saya mmg hanya makan ubat ni sahaja sbb doc ckp semua ada dalam kapsul ni. Tiada ubat lain, tiada vitamin C, tiada kalsium, tiada B Compleks.

Kapsul zincofer
73 Balas

Try maltofer, rasa milo.. Stgh kk dorang ada supplies utk ibu mgndung

Try beli dkt farmasi ubt maltofer.. Rase dia pn oke.. Rase coklat

Sy mkn sblm tido dgn air oren sanquick . Pas mkn trs tido .

Saya mkn ubat ni dengan air sanquick oren

Maltofer rs choc. Just hisap. Mcm sy kena amk 3 biji

boleh ganti dengan multi vitamin obiminplus

Nnt jumpa doc n gtau.. Doc bg ubat lain..

Sy amik Maltofer.. sedap.. rasa coklat..

Sya mkn sblm tido,alhmdulilh x muntah2

Iberet or maltofer pon okeyy jgak..