Kapsul zincofer

Assalamualaikum, Klinik Kesihatan bagi saya ubat ni untuk makan setiap hari tp memandangkan rasanya macam zinc bila sendawa dan saya amalkan 2hari 1kali makan. Tapi bila kandungan masuk 19minggu dan bila saya makan waktu pagi (perut kosong, arahan doc) dan saya muntah. Jadi persoalan saya ubat jenis apa yang boleh menggantikan Zincofer ni? Saya mmg hanya makan ubat ni sahaja sbb doc ckp semua ada dalam kapsul ni. Tiada ubat lain, tiada vitamin C, tiada kalsium, tiada B Compleks.

Kapsul zincofer
73 Balas

Sy pun xblh mkn zincofer tu...bgtau doktor xblh mkn terus doktor suggest ubt maltofer...sy P farmasi beli ubat maltofer..ubt 2 sgt2 bagus...& rasa dia pun sgt sedap...mcm mkn coklat☺️

Hari2 sy mkn ubt nie xpnh miss even sskali rse nk muntah...mmg elakkan nk muntah sbb rsenya xley tahn 🤣...sy xde amek vitamin lg slain KK bg tp sy mkn bnyk sayur gan buah lps tu mnm susu bnyk.

Awak cuba makan maltofer pun okey , lagipun nurse kata semua tersedia , asid folik,b complek,vitamin c dalam tu. Saya makan alhamdullilah okey rasa ubat ni coklatsusu+darkcoklat

4y ago

Yang penting jangan ambil kafein , kalau teringin sangat 2 minggu sekali

saya awal awal tak boleh makan ubat ni , makan bangun tido lepas 15 minutes muntah balik .. saya mintak tips .. paling mujarab tips minum dgn air oren air masam masam ..

Sy pon mkn ubt ni jgk ... Doktor ade sarankan mkn time perut kosong... X smpai 10 minit munth ..sudah nye sy mkn mcm biasa 2jam lpas mkn br amk ubt ni 2 biji stu hri

saya makan zincofer pg sebelum sarapan dgn sunquick lps tu jgn baring. klu tak mest nak muntah... klu sendawa tu sy cpt2 minum sunquick so xjd nak muntah. hb ok naik

Dulu saya amik zincofer jugak. Lepas tu saya beritahu doktor saya tak blh makan sbb muntah. Doktor pon tukar bg iberet. Sampai sekarang 21 minggu duk makan iberet lg

Saya pon selalu muntah makan obat yg dr klinik desa...pastu saya stop...saya beli nem obimin kt farmasi ...dlm tu semua ada vitamin mcm2 folic asid pon ada

Try beli obimin pluz kt farmasi..dlm tu da complex sume vitamin..sy skrang consume tu je..zincofer da xsentuh sbb berat bdan drop, bdan lesu, potong selera

Samala makan ni muntah . Lama2 doc suggest makan maltofer. Alhamdulillah hb pon naik dari 10.7 jadi 11.2. Sedap pon sedap rasa coklat. Beli kat farmasi