Zincofer pil

Assalamualaikum kat sini sy nak bertanya ada tak mumy2 preggy boleh kasi tips hows nak telan ubat zincofer color merah tu. pleasee asyk muntahh, tk thu mcm mana cara lagi. Tak makan takut effect hb nti

117 Balas

masa 1st trim mula2 mkn zincofer Ada juga muntah. Sy Cuba makan zincofer waktu Malam sebelum tidur, 2 jam selepas makan Malam. Pastu sy try minum dgn air limau nipis/sunquick tanpa gula/ buah limau untuk hilangkan Rasa mual. vit c Bantu utk serap vit zinc lebih cepat. elakkan makan bersama makanan berunsurkan kalsium/susu. nanti tak berkesan untuk serap vit zinc tu. Lepas makan ubat Tu jgn tgk phone dan bersembang2 dh. rehat sekejap Dan terus tido. Itu tips yg sy buat. Alhamdulillah menjadi. tapi ikut jugak org. lain2 org lain2 caranya. serasi atau tidak 😉

3w ago

sama dgn cara sy sis 😊 sy bg tips dkt sepupu sy pun alhamdulillah berkesan. maybe yg lain boleh cuba juga 🌹